Библијска олимпијада, Селенча 2015.

Овогодишња  3. Библијска олимпијада одржана је 29. марта у нашој школи.  Организатори олимпијаде су били наша школа и евангелистичка црквена заједница.

На БО учествовали су учесници из: Арадца, Бачког Петровца,  Гложана, Јаношика, Кисача, Ковачице, Крчедина, Кулпина, Новог Сада, Пивница, Селенче, Силбаша, Сланкаменских Винограда, Сусека, Старе Пазове и Шида.

Овогодишња БО је имала рекордних 70 учесника. Томе је допринело и учешће средњошколаца  гимназије из Бачког Петровца, медицинске школе и музичке школе из Новог Сада, као и неколико средњошколаца старопазовских школа.

Такмичење је било подељено у четири категорије: I категорија:  ученици 3.- 4. разреда; II категорија: ученици 5.- 6.разреда; III  категорија:  ученици 7.- 8. разреда; као и једна посебна категорија за средњошколце од 1. до 4. разреда.

Тема овогодишње БО је била СЗ књига пророка Данила.

Увод у такмичење је била пригодна приредба коју су извели школски оркестар и ученици који похађају часове веронауке, и то припадници све четири вероисповести које су заступљене у Селенчи.

Госте су поздравили Ана Валент,  директорица школе проф. Катарина Врабчењак, Татјана Нађ, директорица ОШ из Пивница и председница Актива директора основних и средњих школа са наставним језиком словачким, госте је поздравила у име НССНМ. Присутне је поздравио и свештеник из Селенче Владимир Валент.

Ученице наше школе на такмичењу у другој категорији су освојиле I место - Кармена Ковач и II место - Теодора Шимоњи. На крају су свим учесницима биле подељене захвалнице за учешће. Најбољи учесници су награђени књигама као и путовањем у Словачку Републику на библијски камп.