Нижи разреди на екскурзији

       Дана 19.05.2015. године ученици  I,II и III разреда са својим учитељицама су реализовали једнодневни излет на релацији Селенча – Нови Сад –Сремска Каменица – Петроварадин – Селенча. Пут је био реализован преко агенције Мoл Tравел из Новог Сада.

Садржај екскурзије:

      Са школског дворишта  смо кренули у 8,00. Прво смо стигли у Сремску Каменицу, где смо посетили кућу у којој је живео наш познати писац за децу Јован Јовановић Змај.У кући се налази  Змајев музеј са разним експонатима из његовог доба. У Новом Саду смо посетили Природњачки музеј, који представља богатство биолошке и геолошке разноврсности наше државе. Погледали смо и позоришну представу о модерној Црвенкапици у Гимназији Лаза Костић. Укусан ручак смо имали у ресторану Барутана у Петроварадину. Прошетали смо и Петроварадинском тврђавом, посматрали пројекцију звезданог неба под куполом у планетаријуму. Били смо и у катакомбама, испод Петроварадинске тврђаве, које су нашим ученицима биле занимљиве. На крају смо прошетали центром града, Дунавском улицом и Дунавским парком, где смо се освежили сладоледом. Кући смо допутовали око 20,00, задовољни и срећни.

       Екскурзија је била успешна. Време је било сунчано и топло. На располагању смо имали доброг водича. Екскурзија је била добро организована. Све планиране активности су биле реализоване. Са укупном реализацијом екскурзије , учитељице су биле задовољне.