„Кликом до здравља“

Ученици VII разреда ОШ „Јан Колар“ су током октобра -  месеца правилне исхране -  реализовали презентације везане за тему промоције здравог начина живота. Ове презентације су реализоване у склопу пројекта „Кликом до здравља“ који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину а који се бави промоцијом здравља, здравог начина живота и превенцијом болести као и подстицањем ученика на активну сарадњу и размену информација на креативне начине.

На основу презентације, ученици су направили плакате који су изложени у школском холу. Такође, ученици су одржали часове ученицима од 1. до 5. разреда на тему Здрава исхрана. Часови су били креативни и обухватали су игре, приказ презентације, плаката као и наставне листиће кроз које је направљена нека врста евалуације.

Можемо рећи да су сви били задовољни оваквим видом презентације одређене теме и да ћемо убудуће реализовати часове на тему превенције болести и развијања свести о штетности коришћења психоактивних супстанци, алкохола и дувана.

 

Тереза Жјак