Обележили смо 31.1. – Национални дан без дуванског дима

Ученици VII разреда ОШ „Јан Колар“ су током јануара реализовали трећу презентацију везану за тему промоције здравог начина живота. Све презентације су реализоване у склопу пројекта „Кликом до здравља“ који је финансиран од стране Покрајинског секретаријата за спорт и омладину а који се бави промоцијом здравља, здравог начина живота и превенцијом болести као и подстицањем ученика на активну сарадњу и размену информација на креативне начине.

Трећа презентација је реализована уочи обележавања 31.1. – Националног дана без дуванског дима тако што су ученици VIIа разреда припремили ПП презентацију а ученици VIIб разреда направили пано на ову тему који је изложен у холу школе. ПП презентација је прослеђена на коришћење ученицима ОШ „15. октобар“ у Пивницама и ОШ „Јан Чајак“ у Бачком Петровцу где се настава изводи на словачком језику.

На овај начин реализовани су циљеви пројекта као што су развијање свести о штетности дувана и подстицање на здрав начин живота; подстицање ученика на активну сарадњу и размену информација на креативне начине и подстицање на коришћење информационих технологија за креирање и спровођење програма промоције здравља и превенције болести који су намењени младим људима.

 

Тереза Жјак